Close

2016-08-04

Köszönjük Attila’s Wine World értékelését a Linbrunn Portugieserről!

Amikor indult a pincészetünk, azt vallottuk: szép szőlőből szép borokat akarunk készíteni. Attila, aki valahol megkóstolta a 2015. évi portugieser borunkat, a következőket írta róla a Facebook oldalán:

“Milyen csodálatos néha a sors! A legrosszabb bor amit valaha ittam egy portugieser volt a villányi régióból. Le is írtam a szőlőfajtát, a termesztőt és az egész térséget, és ügyeltem rá, hogy soha ne kóstoljak még egyszer ilyet. Csodálatos fordulatot hozott ma nekem egy pohár 2015 Linbrunn Villányi Portugieser. A Linbrunn egy professzionális és modern vállalkozás. Ez a közepes testű kékoportónak olyan mint egy testesebb Grenache, a legjobb fiatalon inni. Ámde másképpen gyümölcsös, fekete cseresznyével és egy csipet vörös áfonyával. Sima, harmonikus savakkal és száraz, kevesebb mint 13 százalék alkoholtartalommal. Egyszerű, de mégis megkapó, nagyon jó ivású bor. Két kiemelt aranyat is  nyert, és elképesztően baráti áron. Nem kapható Ausztráliában. 91+ pont. 1300 Ft AU $6.00.”

Kedves ismeretlen Attila! Kérünk, ne írd le a kékoportó szőlőt, sem a belőle készült, egyszerűségükben nemes asztali borokat, s a Villányi Borvidék sok jóféle borát sem. Az itt élő szőlőművesek kedvelt hétköznapi, rendszeresen fogyasztott bora az “oportó”,  ez a lágysavú, ibolyásan, meggyesen lendületes, laza bor. Mi ezzel főzünk pincepörköltet, s iszogatjuk is mellé, ebben pácoljuk a sütni való húsokat, (pl. a csülök benne pácolva, vele sütve fantasztikus!). Őszinte örömünkre szolgál, hogy ízlett a borunk! Most akciósan 4,5 AU dollárért kapható 🙂

Attila Facebook oldala: https://www.facebook.com/AttilasWineWorld/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.