Close

BEMUTATKOZÁS

A Linbrunn Pincészet megalakításával közel négy évtizedes villányi borászati múlttal rendelkező családi vállalkozás lépett új korszakába. Őstermelőként már a hetvenes évek elejétől termelünk Villányban szőlőt és készítünk belőle ízes vörösbort.

2010-ben szőlőbirtokunkat az addigi 2,5 hektárról 22 hektárra növeltük és ezzel lehetővé vált számunkra az önálló piacra lépés. Nevünk, a LINBRUNN az alapító Kertész Jenő édesanyjának neve, az ő nagyapja volt vincellér Szekszárdon és Magyaregregyen. A most 89.életévében lévő, villányi Linbrunn Paula néni egész élete a szőlőben telt el, ott dolgozott kicsi gyermekként, és dolgozik erejéhez képest a mai napig is. Cégünk neve tisztelgés előtte, főhajtás a sok névtelen napszámos előtt, kiknek keze munkája nélkül nem lehetne olyan jó a villányi bor ma sem.

Hiszünk a villányi borban. A villányi szőlősdombok földjének ízt adó erejében. Kézműves gondossággal ügyelünk arra, hogy szép termést adjanak a tőkék, és csak megfelelően érett, egészséges fürtöket tegyünk az érlelő kádakba. Szándékunk az itt érett szőlőben s a borban rejlő magas minőség megtartása, megóvása.  Fiatal borász és új technológiák bevonásával, a tradíciók tiszteletben tartásával figyelünk arra, hogy mindazt az értéket, erőt és ízt, amit a szőlőbe belezárt a természet, megőrizzük és munkánk végén jó borként tölthessük a palackokba mind vásárlóink, mind a magunk örömére.