Close

Chardonnay 2015

Villányi védett eredetű classicus száraz fehérbor

Egy igazi chardonnay! Könnyű, tiszta, elegáns, zamatos, tükrösen tisztán aranyló bor. Jó savak, friss ízek, laza gyümölcsösség és egy kis krémes textúra teszi igazán kellemessé a kortyokat, amelynek a lecsengése kicsit kesernyés. Nagyon alacsony tőketerheléssel készítettük, és nagyon kevés van belőle.

Bor analízis adatai:

Alkoholtartalom(%): 12,99 % Teljes extrakt (g/l):  22,1 g/l Cukormentes extrakt (g/l): 22,1 g/l cukor (g/l): 1,3 g/l sav (g/l): 5,6 g/l

Vásárlás:

Megvásárolhatja borainkat személyesen vinotékánkban Budapesten, az Egressy út 122. szám alatt!

Gasztronómiai ajánlat:

Előételek, levesek, különböző pástétomok, tapasok és szárnyas húsból készült ételek tökéletes kísérője.

Borverseny eredmények:

Aranyérem, Szent György napi Borverseny, Siklós, 2016 Ezüstérem, Villányi Borverseny, Villány, 2016 Ezüstérem, XII. Magyarországi Újborverseny, Budapest, 2015

XI.  Egyházi és világi borok versenye 2016, Isaszeg, Ezüstérem

Kóstolták és írták mások:

Borkultúra portfólió kóstoló 2016. május 12. Fajtajelleges, átlagosnál jobb intenzitású illat, mezei virágokkal, szénával, kis porossággal. Ízben kevesebb, mint amit illatban ígér, de szép savszerkezetű, kellően telt és zamatos bor. Az íze kicsit megosztó volt: 2 bíráló is inkább fanyarnak, csonthéjasan kesernyésnek érezte az utóízt, de még a határon.  pontszám: 83 (ezüstérem)

A szőlőről:

A szőlőterületünk Kisharsányban a Hajdús dűlőben található. A teljes chardonnay szőlő terület 1,1 ha, ezen 4720 tőke van és 2015-ben egy nagyon szép évjáratban összesen 43,2q szőlőt szüreteltünk, tőkénként 0,92 kg szőlőt szedtünk le.

Bortörténet:
  1. szeptember második hetében szüreteltük, rögtön préseltük, RM tartályban, irányított erjesztéssel készítettük.