Close

Merlot 2013

Szép test, integrált savak és alkohol, a hordó enyhe füstje és a tanninok együtt teszik teljessé a kortyot. Úgy érezzük, ez a szőlő otthonra talált nálunk a Gesztenyésen és a Bocorban.

Bor analízis adatai:

Alkoholtartalom(%): 13,16 % Teljes extrakt (g/l):  26,8 g/l Cukormentes extrakt (g/l): 26,6 g/l sav (g/l): 4,6 g/l

Vásárlás:

Megvásárolhatja borainkat személyesen vinotékánkban Budapesten, az Egressy út 122. szám alatt!

Gasztronómiai ajánlat:

Ünnepekhez, vörös húsok és vadak, sajtok, akár csokis desszertek mellé is javasoltjuk 12-18 oC-on.

Borverseny eredmények:

 – Aranyérem, Villányi Borverseny, Villányi Borvidék, 2015  – Ezüstérem, Húshagyókeddi Nagyharsányi Borverseny, Villányi Borvidék, 2015  – Ezüstérem, Szent György napi Borverseny, Siklós, Villányi Borvidék, 2015  – Ezüstérem, Egyházi és Világi Borok Versenye, 2015, Csömör  – Prestige Reserve 2015 Tavasz: VINUM BONUM Minősítés

Kóstolták és írták mások:

Borkultúra portfólió kóstoló 2016. május 12. Erénye az intenzív, fajtajelleges, szilvás illat, bár melegedve egyre inkább a nyers tölgy illatjegyei is érződnek és egy kis vegetális karakter. Ízében a frissesség mellett érett jegyeket is fel lehet fedezni, de meglehetősen uralja a tölgyfahasználata.

borrajongo.blog.hu: Bordó Blend 2015 …meggyes, enyhén fűszeres, kevés savval, sok hordóval.

Vinoport Borbár kóstolása szerint (kóstolás dátuma: 2015-07-15):  5/10 Színe tiszta, közép rubin. Illata borsos, paprikás. Emlékeztet a nedves tégla, az ázott erdő, a gomba, az avar illatára. Ízében a savak és a tanninok dominálnak, mellette erdei gombás, fekete borsos jegyek, érett cseresznye is jelen vannak. A lecsengésben megjelenik a vanília. Közepesen hosszú.

http://elitbor.hu/hirek/Jo-iranyban-a-Linbrunn, (hordós kóstoló 2014.július 17.) A merlot 225 és 500 literes hordókban ért, fele-fele arányban. Szilvás illatához leheletnyi vanília telepedik. Szájban málnás, gömbölyű és érett. Íze széles, utóíze hosszú. Remek darab lesz.

A szőlőről:

Merlot szőlőültetvényünk a kisharsányi Bocor dűlő egy olyan völgyében van, amit régebben Hosszúhátnak hívtak. Itt, domboldalon fut a 6-8 éves tőkék sora, fent a Gesztenyés mellett. S a gesztenyésen meg a dombon fordult termőre a 2011-es telepítésünk. A szép szőlő szép bort ígért egy nagyon jó villányi évjáratban.

Bortörténet:

Igazi dűlőszelektált bor, hiszen a merlot szőlők a Bocor dűlő prémiumra metszett tőkéin értek be, egy nagyon szép villányi évjáratban. Erőteljes must jó savakkal és minőségi cukorfokkal volt a bor alapja. Bogyózást, feldolgozást követően a termést rozsdamentes acéltartályba helyeztük levegőtől elzárva, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 23-24 C fokon, automatikus vezérlésű csömöszöléssél, széndioxid macerálássál hagytuk állni a törkölyön. Fejtés után a bor tölgyfa hordókba került (egy részét új barrique hordóban gazdagítottuk), s ott érleltük mostanig. Derítés, szűrés és a palackoztuk 2015.tavaszán.