Close

Merlot rosé 2015

Villányi védett eredetű classicus száraz rozébor

Halvány korállos, igazi rózsaszín rozé! Határozott, karakteres, íz és illatvilágában az érett eper és málna és grapefruit dominál. Üde, jóivású, szép és izgalmas, igazi nyári bor.

Bor analízis adatai:

Alkoholtartalom(%): 13,2 % Teljes extrakt (g/l):  21,7 g/l Cukormentes extrakt (g/l): 18,3 g/l sav (g/l): 4,9 g/l

Vásárlás:

Megvásárolhatja borainkat személyesen vinotékánkban Budapesten, az Egressy út 122. szám alatt!

Gasztronómiai ajánlat:

Jól illik szárnyas és grill ételekhez, halakhoz, salátákhoz.

Borverseny eredmények:

Nagy Aranyérem, Média Bora Borverseny, Eger, 2016 Ezüstérem, XVII. Országos Rose Borverseny, 2015 Ezüstérem, X. Jubileumi Magyarországi Újborverseny, Budapest Ezüstérem, Szent György napi Borverseny, Siklós, 2016

XI. Egyházi és világi borok versenye 2016, Isaszeg, Nagy Aranyérem

XI. Egyházi és világi borok versenye 2016, Isaszeg, CHAMPION, BASF -különdíj

 

Kóstolták és írták mások:

Borkultúra portfólió kóstoló 2016. május 12. Szép, halvány korall szín. A málnaszörpös, piros bogyós gyümölcsös jegyek mellett az illat izgalmasan egzotikus: banán, maracuja érezhető. Kicsit melegedve már kezd túl édes, nehezebb, cukorkás irányba menni. Ízben kicsit kevesebb csak a bor, és az illat édeskés-egzotikus világára részben rácáfol az üde sav és szénsav. Érezhető kis fanyarság, vörösboros csersavasság is a korty végén, de nem áll rosszul a bornak, jól ellensúlyozza az ízben is megjelenő édesség érzetet a korty elején. Szép, izgalmas rosé.  pontszám: 85 (nemzetközi ezüstérem- aranyérem határán)

 

A szőlőről:

A rozéhoz a merlot Kisharsányban a Hajdús dűlőben szüreteltük. 1,1 hektárról szedtük még savanykásan, hogy üde ízű legyen majd a bor.

Bortörténet:
  1. szeptember első hetében szüreteltük, rögtön préseltük, RM tartályban, irányított erjesztéssel készítettük.